Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

Avsluta ditt medlemskap

Ett medlemskap i Lärarnas a-kassa är en försäkring som hjälper dig om något oförutsett skulle hända så att du blir arbetslös. Om du ändå vill avsluta ditt medlemskap finns det några saker som är viktiga att tänka på. På den här sidan har vi samlat information om att avsluta medlemskapet.

Medlemstiden spelar roll

Tiden du varit medlem i a-kassan spelar stor roll för hur mycket pengar du kan få om du blir arbetslös. Därför är det viktigt att fortsätta vara medlem i a-kassan, även om du just nu befinner dig i en situation där du inte tror att du kommer att behöva oss.

Tänk på detta innan du avslutar ditt medlemskap

Det finns många anledningar till att vilja avsluta medlemskapet i a-kassan. Här kan du läsa om vad som är viktigt att veta om du planerar att avsluta ditt medlemskap i några olika situationer.

Betala i tid för att undvika skuld

Om du missar att betala din medlemsavgift så fortsätter din försäkring gälla i tre månader. En bra a-kassa byggs upp över tid och det vill vi inte att du ska förlora bara för att betalningen uteblir.

Efter tre månaders uteblivna betalningar avslutas ditt medlemskap automatiskt och du är inte längre försäkrad hos a-kassan. För att du inte ska förlora den medlemstid du byggt upp behöver du ansöka om medlemskap på nytt innan månadens slut.

Du är alltid skyldig att betala för de månader du har varit medlem i a-kassan, även om du inte längre är medlem. Det betyder att du får en skuld hos oss som går till kronofogden om du inte betalat in alla dina medlemsavgifter under din medlemstid.

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att kontakta oss! Det går bra att ringa, chatta eller logga in och skicka ett meddelande.

  • Kontakta oss

Så här gör du för att avsluta medlemskapet

Det lättaste sättet att avsluta ditt medlemskap hos oss är att logga in i e-tjänsten för medlemskap och klicka på länken Avsluta medlemskap. Den finns under frågor och svar på startsidan i e-tjänsten. Det går också bra att skicka en begäran om utträde via post.

När du har avslutat ditt medlemskap får du ett beslut av oss i e-tjänsten för medlemskap.

Medlemskapet avslutas i slutet av månaden

Vanligtvis avslutas ditt medlemskap i slutet av den månaden du skickat in din ansökan om att avsluta medlemskapet. Vill du avsluta medlemskapet tidigare än så är du välkommen att kontakta oss så kan vi hjälpa dig med det. Det går inte att avsluta ditt medlemskap retroaktivt. Det betyder att vi behöver ta emot din ansökan om att avsluta.

  • Logga in
  • Så behandlar vi dina personuppgifter

Relaterade sidor

Medlemskap

Bli medlem i Lärarnas a-kassa Vi försäkrar det vi bryr oss om, inte för att vi förväntar oss att något ska hända utan för att vi ska klara oss om det oförutsedda händer. Samma sak gäller för inkomsten – som medlem i a-kassan försäkrar du din inkomst så att du kan känna dig trygg om du blir arbetslös.

Logga in

Våra e-tjänster I våra e-tjänster kan du som är medlem ansöka om ersättning, tidrapportera, skicka meddelanden till oss och hantera ditt medlemskap. Välj vilken e-tjänst du vill logga in i beroende på ditt ärende.

Om ersättningen från a-kassan

Som arbetslös kan du få upp till 26 400 kronor från a-kassan om du uppfyller vissa villkor. Till exempel behöver du ha jobbat ett visst antal timmar och vara anmäld hos Arbetsförmedlingen. På den här sidan kan du läsa om villkoren för a-kassa, hur länge du kan få ersättning och hur mycket pengar du kan få.

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen