Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

Behandling av personuppgifter

Lärarnas a-kassa värnar din personliga integritet och vi är ansvariga för att dina personuppgifter hanteras på ett riktigt sätt. Dataskyddsförordningen även kallad GDPR styr hur vi behandlar de uppgifter som du lämnar till oss.

Så skyddar vi din integritet

Vi vill att du ska känna dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter. Oftast behandlar vi dina personuppgifter som ett led i myndighetsutövning. Det handlar då om att vi hanterar ditt medlemskap eller utreder och betalar ut arbetslöshetsersättning till dig. Om du inte är medlem kan vi hantera uppgifter om dig när du kommer i kontakt med oss.

Lärarnas a-kassa är ansvarig för att dina personuppgifter hanteras rätt. Vårt organisationsnummer är 802401-2901 och vi finns på Peter Myndes backe 16, 118 46 Stockholm.

Behandling innebär att vi hanterar personuppgifter

Med behandling menas all hantering som sker av dina personuppgifter. Exempel på behandlingar är insamling, registrering, lagring, ändring och radering av personuppgifter.

Personuppgifter är uppgifter som kan kopplas till dig som individ

Personuppgifter är all information som direkt eller indirekt kan kopplas till dig som person. Typiska personuppgifter är personnummer, namn och adress. Men personuppgifter kan också vara bilder, ljudupptagningar och IP-adresser.

Dina rättigheter

Här hittar du mer information om dina rättigheter och hanteringen av dina personuppgifter:

Om vi hanterar uppgifter om dig i strid med dataskyddsförordningen kan du också lämna klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten, imy.se.

Hjälp med ditt integritetsskydd

Om du undrar eller behöver hjälp med något som gäller ditt integritetsskydd kan du mejla vårt dataskyddsombud. Mejla vårt dataskyddsombud på dpo@lararnasakassa.se.

Det går också bra att ringa oss på våra telefontider.

  • Kontakta oss

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen