Tillfälligt problem med att ladda upp dokument i våra e-tjänster. Vi arbetar på att lösa situationen så snabbt som möjligt.

Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

Bli medlem i Lärarnas a-kassa

Vi försäkrar det vi bryr oss om, inte för att vi förväntar oss att något ska hända utan för att vi ska klara oss om det oförutsedda händer. Samma sak gäller för inkomsten – som medlem i a-kassan försäkrar du din inkomst så att du kan känna dig trygg om du blir arbetslös.

Bli medlem

Klicka här för att enkelt fylla i den medlemsansökan online. Saknar du e-legitimation går det bra att kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Byt till oss

Vi hjälper dig med bytet så att får med dig medlemstiden från din gamla a-kassa. Fortsätt betala medlemsavgiften till din gamla a-kassa fram tills att bytet trätt i kraft.

En a-kassa för dig som jobbar i skolans värld

Lärarnas a-kassa är inte en a-kassa för alla – vi är en a-kassa för dig som jobbar inom skolans värld. Eftersom vi är specialiserade på just skolan har vi den erfarenhet och den kunskap som krävs för att kunna ge dig den bästa hjälpen när du behöver den.

Jobbar du som lärare, studie- och yrkesvägledare, skolledare eller kyrkomusiker kan du bli medlem hos oss. Du är även välkommen som medlem om du studerar till att bli lärare eller driver ett eget företag kopplat till utbildning.

Bli medlem

A-kassan är en av de viktigaste försäkringarna du kan ha. Gå med i Lärarnas a-kassa och försäkra dina inkomst för 140 kronor i månaden.

  • Bli medlem

Medlemskapet kostar 140 kronor i månaden

Det kostar 140 kronor i månaden att vara medlem i Lärarnas a-kassa. Avgiften är samma för alla våra medlemmar, oavsett vilken inkomst du har, om du studerar eller är föräldraledig. Vi har en låg avgift jämfört med många andra a-kassor, tack vare att vi är en liten organisation i en förhållandevis trygg bransch.

Du får dessutom skattereduktion på avgiften till a-kassan vilket betyder att det i praktiken kostar dig bara strax över 100 kronor i månaden att vara medlem hos oss.

Mer pengar med inkomstförsäkringen

Är du medlem i facket, till exempel Sveriges Lärare eller Sveriges Skolledare, kan du få mer pengar när du är arbetslös och slår i taket för a-kassan. Inkomstförsäkringen från Sveriges Lärare kompletterar a-kassan så att du får 80 procent av din lön upp till 100 000 kronor.

Relaterade sidor

Om medlemsavgiften

Att vara medlem hos Lärarnas a-kassa kostar 140 kronor i månaden. Du får dessutom skattereduktion på avgiften till a-kassan vilket betyder att det i praktiken kostar dig bara strax över 100 kronor i månaden att vara medlem hos oss. Som medlem försäkrar du din inkomst om du skulle bli arbetslös. På den här sidan kan du läsa mer om medlemsavgiften.

Inkomstförsäkring och a-kassa

Som medlem i både facket och a-kassan kan du ha rätt till fackets inkomstförsäkring. Den kompletterar ersättningen från a-kassan om du skulle bli arbetslös. På den här sidan kan du läsa om vad som krävs för att få ersättning genom inkomstförsäkringen.

Studentmedlem

Behöver man verkligen gå med i a-kassan redan som student? Svaret på den frågan är ja. Genom att vara medlem i a-kassan försäkrar du din inkomst om det oväntade skulle hända. Eller det väntade, till exempel att du tar examen och inte får jobb på en gång.

Vanliga frågor om att bli medlem

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen