Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

Om oss

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Vårt myndighetsuppdrag

Lärarnas a-kassa är ingen myndighet men vi arbetar på uppdrag av staten. Vi ansvarar för att betala ut arbetslöshetsersättning till våra arbetslösa medlemmar som uppfyller villkoren för a-kassa. Det innebär att vi handlägger och fattar beslut i ansökningar om medlemskap och ersättning från a-kassan. Som medlem hos oss försäkrar man sin inkomst och får snabb, personlig och specialiserad service.

Vi samverkar genom Sveriges a-kassor

Sveriges a-kassor är alla a-kassors service- och intresseorganisation. Genom dem arbetar vi tillsammans med de andra a-kassorna för en smidig och rättssäker hantering av dina ärenden hos oss. Sveriges a-kassor har också i uppdrag att arbeta för att ännu fler ska få tillgång till tryggheten som a-kassan innebär. Det gör de bland annat genom att driva frågor som vi ser är viktiga för dig som medlem.

Lärarnas a-kassa bidrar till förbättring och förändring

Vi på Lärarnas a-kassa arbetar också specifikt för att förbättra villkoren för a-kassan utifrån våra medlemmars perspektiv. Genom att till exempel svara på remisser med lärarnas arbetsvillkor i åtanke kan vi driva förbättringar i lagen som gynnar just de som arbetar i skolans värld. En förändring som vi bidragit till är att ferielön numera inte påverkar rätten till ersättning från a-kassan, vilket den gjorde tidigare.

  • Bli medlem
  • Om ersättningen från a-kassan

Vårt samarbete med Sveriges Lärare

Lärarnas a-kassa är en fristående a-kassa som samarbetar med fackförbundet Sveriges Lärare. Du behöver inte vara med i facket för att vara medlem i Lärarnas a-kassa. Däremot blir du starkare i yrkeslivet med ett medlemskap både hos oss och i facket. Då får du också tillgång till fackets förmånliga inkomstförsäkring.

Vi finns här för dig!

Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta oss. Du kan även besöka ‘Vanliga frågor och svar’ där vi har samlat våra mest frekventa frågor.

Följ oss på sociala medier

Genom att följa oss på sociala medier kan du ta del av de senaste nyheter om a-kassan, fakta och inspiration om skolan och de som arbetar. På sociala medier kan vi också svara på generella frågor om a-kassan.

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen