Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

Konkurs

Om företaget du arbetar på går i konkurs och du inte får din lön kan du normalt sett ta del av den statliga lönegarantin. När lönegarantin upphör kan du söka ersättning från a-kassan. På den här sidan kan du läsa mer om konkurs och a-kassa.

Det här är lönegaranti

Lönegaranti är ett skydd för dig som inte får din lön när din arbetsgivare gått i konkurs. Lönegarantin kan täcka bland annat utbetalning av innestående lön, uppsägningslön och semesterersättning. Tid med lönegaranti räknas som arbetad tid. Det innebär att tiden med lönegaranti kan räknas med i arbetsvillkoret och att du inte kan få a-kassa under tiden med lönegaranti. Trots det är det viktigt att du skriver in dig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen när du fått besked om konkurs.

  • Skriv in dig på Arbetsförmedlingen

Steg för steg vid konkurs

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att kontakta oss! Det går bra att ringa, chatta eller logga in och skicka ett meddelande.

  • Kontakta oss

Om du inte får pengar genom lönegarantin

Har du inte rätt till lönegaranti kan du ha rätt till ersättning från oss. Det gäller också när tiden med lönegaranti är slut. Sök därför ersättning från oss när du inte får pengar genom lönegarantin.

Relaterade sidor

Om ersättningen från a-kassan

Som arbetslös kan du få upp till 26 400 kronor från a-kassan om du uppfyller vissa villkor. Till exempel behöver du ha jobbat ett visst antal timmar och vara anmäld hos Arbetsförmedlingen. På den här sidan kan du läsa om villkoren för a-kassa, hur länge du kan få ersättning och hur mycket pengar du kan få.

Avgångsvederlag

Avgångsvederlag är en ersättning du får av din arbetsgivare i samband med att din anställning upphör. På den här sidan kan du läsa mer om avgångsvederlag och vad du behöver göra för att få a-kassa efter att avgångsvederlaget är slut.

Söka ersättning

Har du precis blivit arbetslös är det mycket som kan kännas överväldigande och komplicerat. Till exempel kan det vara svårt att ansöka om ersättning från a-kassan. På den här sidan kan du läsa om hur du gör.

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen