Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

Regler och villkor för a-kassa

Det finns ett antal regler och villkor som påverkar om du har rätt till a-kassa och hur mycket pengar du får. På den här sidan kan du läsa om några av dem, och vill du läsa mer kan du klicka på respektive situation i menyn.

Din situation avgör din rätt ersättning

När du ansöker om a-kassa behöver vi förstå din situation, eftersom den är avgörande för om vi får betala ut ersättning till dig. Om du kontaktar oss hjälper vi dig genom att berätta om vad som gäller och vad du behöver göra för att vi ska kunna betala ut pengar till dig om du står mellan jobb.

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att kontakta oss! Det går bra att ringa, chatta eller logga in och skicka ett meddelande.

  • Kontakta oss

Relaterade sidor

Om ersättningen från a-kassan

Som arbetslös kan du få upp till 26 400 kronor från a-kassan om du uppfyller vissa villkor. Till exempel behöver du ha jobbat ett visst antal timmar och vara anmäld hos Arbetsförmedlingen. På den här sidan kan du läsa om villkoren för a-kassa, hur länge du kan få ersättning och hur mycket pengar du kan få.

Så räknar vi

När du som medlem ansöker om ersättning från oss tittar vi bland annat på hur länge du har arbetat, hur mycket du har tjänat och hur länge du har varit medlem i a-kassan. Utifrån det räknar vi ut vad vi kan betala ut till i ersättning.

Söka ersättning

Har du precis blivit arbetslös är det mycket som kan kännas överväldigande och komplicerat. Till exempel kan det vara svårt att ansöka om ersättning från a-kassan. På den här sidan kan du läsa om hur du gör.

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen