Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
 • Bli medlem

Om stämman

Lärarnas a-kassa är en förening och vårt högst beslutande organ är föreningsstämman som hålls varje år. Genom stämman får du som medlem chansen att påverka vårt arbete på demokratiskt vis. På den här sidan hittar du information om stämman och hur du som medlem kan engagera dig.

Felaktigt utskick till icke medlemmar

Om du fått brev från oss, trots att du inte är medlem i Lärarnas a-kassa, ber vi om ursäkt för det felaktiga utskicket.

Brevet är avsett för våra medlemmar, men vår tryckleverantör har råkat göra ett felaktigt utskick och därmed har du som icke medlem fått brevet. Vi förstår att det kan vara förvirrande att få post från oss om du inte är en del av vår organisation och ber om ursäkt för den förvirringen som detta kan ha orsakat. Dina personuppgifter finns inte i våra register och vi ber dig därmed bortse från detta brev.

Dags att nominera!

Den 1 – 31 mars kan du logga in och nominera den som du vill ska representera dig på årets stämma. Du som nominerar kan tävla om en aktivitetsklocka från Garmin! Börja med att nominera en person, och efter det kan du delta i tävlingen genom att klicka på ”Tävla om en aktivitetsklocka från Garmin!” och fylla i formuläret.

Så här nominerar du

 1. Fråga den du vill nominera om hen ställer upp.
 2. Logga in i valsystemet EasyVote.
 3. Nominera genom att följa instruktionerna.

Du nominerar ombud för just din valkrets. Vilken valkrets du tillhör beror på var du är folkbokförd. Du kan nominera hur många personer du vill och även dig själv. Den du nominerar måste vara medlem och tillhöra din valkrets.

 • Nominera i ombudsvalet
 • Tävla om en aktivitetsklocka från Garmin!

Det här gör stämman

På stämman tar vi upp frågor om vår verksamhetsplan och vår ekonomi. Stämman fattar bland annat beslut om hur vi ska jobba under det kommande året. Under stämman väljer vi också nya representanter till styrelsen och valberedningen.

Våra valkretsar

Lärarnas a-kassa har förnärvarande 24 valkretsar. Du som medlem tillhör den valkrets du är folkbokförd i.

Det här gör du som medlem

Det finns flera sätt att engagera dig i föreningsstämman. Du kan:

 • ställa upp som ombud
 • ställa upp som suppleant eller valberedare
 • nominera och rösta på den du vill ska representera dig.

Valet av ombud inleds med en nomineringsperiod, där du nominerar en person i din valkrets. Vill du ställa upp som ombud kan du nominera dig själv. Efter det inleds röstningen där du kan rösta på den person som du vill ska representera dig på stämman.

Det här gör ombuden

Ombuden representerar medlemmarna i sin valkrets i beslut som rör vår verksamhet. Besluten handlar bland annat om vår verksamhetsplan och vår ekonomi. Ombuden väljer också nya representanter när det finns lediga förtroendeposter i föreningen.

Informationsblad om ombudsvalet

I denna PDF kan du läsa en sammanfattning om ombudsvalet.

ombudsvalet_2024

Det här gör valberedarna

Valberedarnas uppdrag är att:

 • se till att det finns minst en kandidat till ombud i valkretsen
 • se till att det finns minst en suppleant i valkretsen
 • lämna förslag på ombud och suppleanter till ombudsvalet.

Utöver det ansvarar valberedarna för att nominerade och valda ombud är valbara och nominerings- och valprocessen gått rätt till.

Vill du komma i kontakt med valberedaren i din valkrets kan du mejla stamman@lararnasakassa.se.

Det här gör suppleanterna

Suppleanternas uppdrag är att delta på stämman om valkretsens ombud inte kan delta.

Har du frågor?

Har du frågor om stämman kan du mejla till stamman@lararnasakassa.se.

Relaterade sidor

Om oss

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar. På den här sidan hittar du information om vår organisation.

Kontakta oss

Det finns flera sätt att komma i kontakt med oss. Du kan ringa, chatta med oss eller skicka ett meddelande till oss i inloggat läge. På den här sidan kan du läsa mer om hur du kommer i kontakt med oss.

Ledningsgrupp, årsredovisning och stadgar

Lärarnas a-kassa är en förening. Vårt högst beslutande organ, föreningsstämman utser vår styrelse som i sin tur utser vår ledningsgrupp. På den här sidan kan hitta vår senaste årsredovisning, våra stadgar och kontaktuppgifter till vår ledningsgrupp.

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

 • Information om cookies
 • Behandling av personuppgifter
 • Om webbplatsen