Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

Ny medlemsavgift

|Senast uppdaterad:

Från och med 1 februari 2024 höjer Lärarnas a-kassa medlemsavgiften till 140 kronor. Anledningen till höjningen är den ökade arbetslösheten och det mer ansträngda ekonomiska läget i samhället, vilket lett till att samtliga a-kassor fått ökade kostnader. Att försäkra sin inkomst behöver alltså kosta lite mer idag.

Uppdatering

På grund av tekniska svårigheter kommer den nya avgiften på 140 kronor att förskjutas till den 1 mars 2024. Som medlem betalar du därmed 130 kronor under februari månad, men från och med 1 mars 2024 träder den nya avgiften på 140 kronor i kraft.

Ökade administrativa kostnader

Medlemsavgiften går till våra administrativa kostnader. I dem ingår till största del en avgift till staten som beror på hur stor genomsnittlig ersättning per dag vi betalar ut. Andelen arbetslösa medlemmar har ökat vilket gör att vi behöver justera medlemsavgiften.

Resterande del av de administrativa kostnaderna består av driften av vår verksamhet. I det ingår kostnader för personal, it-system och lokaler så att vi kan ge dig stöd och personlig service när du behöver det.

Service av hög kvalitet till fortsatt lågt pris

Avgiften är inte något som vi ändrar hur som helst. Senast den justerades var för 4 år sedan. När vi nu justerar avgiften gör vi det för att fortsatt kunna ge alla våra medlemmar service av hög kvalitet och den specialiserade kunskap som är unik för oss.

Även om medlemsavgiften per månad nu ökar med 10 kronor är Lärarnas a-kassas avgift fortsatt är låg i jämförelse med andra a-kassor. Det är också viktigt att komma ihåg att du bara på några dagar får igen pengarna du betalat för medlemsavgiften i ersättning om du blir arbetslös. Att vara medlem i Lärarnas a-kassa lönar sig alltså!

Skattereduktion på avgiften till a-kassan

Du får 25% i skattereduktion på vår avgift, vilket betyder att du i praktiken nu betalar strax över 100 kronor för medlemsavgiften.

Hör av dig om du har frågor

Har du frågor om avgiftshöjningen är du varmt välkommen att kontakta oss. Du kan nå oss på telefon eller chatt under våra öppettider eller genom att skicka ett meddelande i våra e-tjänster. Här på webben har vi också samlat några vanliga frågor och svar om avgiftshöjningen.

Till vanliga frågor och svar

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen