Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

Hej student!

Vi är Sveriges största a-kassa för lärarstudenter, lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare.

  • Bli medlem

Bli medlem

Läs mer om medlemskapet i Lärarnas a-kassa och bli medlem enkelt online.

Byt till oss

Vi hjälper dig med bytet så att får med dig medlemstiden från din gamla a-kassa.

Kontakta oss

Kontakta oss om du har frågor som rör ersättning, medlemskap eller a-kassan.

Säkra inkomsten efter studierna

Att gå med i en a-kassa ger trygghet och en säkrad inkomst när du ska söka första jobbet eller om du hamnar mellan vikariat efter studierna. Medlemstiden i a-kassan spelar roll för hur mycket pengar du kan få när du avslutat studierna, därför rekommenderar vi dig att bli medlem redan som student. För har du varit medlem i a-kassan i tolv månader eller mer får du nästan dubbelt så mycket i ersättning än om du har varit medlem kortare tid.

Billigt medlemskap

Lärarnas a-kassa har en låg avgift jämfört med många andra a-kassor. Hos oss kostar det bara 140 kronor i månaden att vara medlem. Du får dessutom skattereduktion på avgiften till a-kassan, vilket gör att medlemskapet bara kostar strax över hundralappen. Det är en prisvärd försäkring som kan ge upp till 26 400 kronor i månaden om du blir arbetslös och uppfyller vissa villkor.

Specialister på skolans värd

Lärarnas a-kassa är inte en a-kassa för alla, utan vi är en a-kassa för dig som studerar till att bli lärare eller studie- och yrkesvägledare eller redan jobbar inom skolans värld. Eftersom vi är specialiserade på a-kassefrågor i just din bransch har vi den erfarenhet och kunskap som krävs för att kunna ge dig den bästa hjälpen när du behöver den.

Mer pengar med facket

A-kassan och facket har olika uppdrag, men arbetar ofta tillsammans. Lärarnas a-kassa samarbetar med fackförbundet Sveriges Lärare, Sveriges största akademikerförbund. Som medlem i både Sveriges Lärare och Lärarnas a-kassa får du tillgång till fackets inkomstförsäkring. Med inkomstförsäkringen har du rätt till 80 procent av din inkomst upp till 100 000 kronor om du skulle bli arbetslös.

Vanliga frågor och svar

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen