Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

Om medlemsavgiften

Att vara medlem hos Lärarnas a-kassa kostar 140 kronor i månaden. Du får dessutom skattereduktion på avgiften till a-kassan vilket betyder att det i praktiken kostar dig bara strax över 100 kronor i månaden att vara medlem hos oss. Som medlem försäkrar du din inkomst om du skulle bli arbetslös. På den här sidan kan du läsa mer om medlemsavgiften.

Samma låga avgift för alla

Tack vare att vi är en liten organisation som verkar i en relativt trygg bransch kan vi ha en låg avgift i jämförelse med andra a-kassor. Medlemsavgiften är samma för alla våra medlemmar oavsett vilken inkomst du har. Vi får inte rabattera avgiften till dig som är student, föräldraledig eller sjukskriven.

En försäkring som lönar sig

Ett medlemskap hos Lärarnas a-kassa ger dig inte bara trygghet, det är också ekonomiskt lönsamt. Medlemsavgiften som du betalar in varje månad lönar sig snabbt om du hamnar mellan jobb.

Man kan se det så här: ett års avgift är återbetalad redan efter en och en halv dag med maximal ersättning från a-kassan.

Eller så här: om du är medlem hela ditt yrkesliv räcker det att du får maximal ersättning av a-kassan i tre månader för att medlemskapet ska gå plus ekonomiskt.

Som medlem hos Lärarnas a-kassa känner jag mig trygg. De är kunniga och bemöter mig väl.

Vad går medlemsavgiften till?

Medlemsavgiften går till våra administrativa kostnader, till exempel lokaler och löner. På så sätt kan vi ge dig som medlem stöd och personlig service när du behöver det.

Ersättningen kommer från välfärdssystemet

Ersättningen vi betalar ut till den som befinner sig mellan jobb kommer från den allmänna arbetslöshetsförsäkringen och från medlemsavgiften. Den sköts av staten och finansieras av de skatter och avgifter som staten tar ut när din arbetsgivare betalar din lön. Genom att gå med i a-kassan tar du del av det svenska välfärdssamhället.

Betala digitalt

Du kan betala medlemsavgiften på flera sätt. Det smidigaste sättet är att betala den digitalt genom autogiro eller e-faktura. Då fylls dina uppgifter i automatiskt och det är mindre risk att du missar en betalning.

  • Om att betala digitalt

Relaterade sidor

Medlemskap

Bli medlem i Lärarnas a-kassa Vi försäkrar det vi bryr oss om, inte för att vi förväntar oss att något ska hända utan för att vi ska klara oss om det oförutsedda händer. Samma sak gäller för inkomsten – som medlem i a-kassan försäkrar du din inkomst så att du kan känna dig trygg om du blir arbetslös.

Betala digitalt

Det finns många bra anledningar till att betala din månadsavgift digitalt. Det är till exempel smidigt och bra för miljön. Betalar du via autogiro riskerar du heller inte att missa en månadsavgift. Här kan du läsa mer om hur du gör för att betala digitalt. Du kan betala med e-faktura, autogiro eller Kivra.

Kontakta oss

Det finns flera sätt att komma i kontakt med oss. Du kan ringa, chatta med oss eller skicka ett meddelande till oss i inloggat läge. På den här sidan kan du läsa mer om hur du kommer i kontakt med oss.

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen