Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

Nytt utseende men samma trygghet

|Senast uppdaterad:

När världen runt omkring oss förändras behöver vi också göra det. Därför byter Lärarnas a-kassa utseende: logotyp, typsnitt och färger. Förändringen kan verka stor men tryggheten är densamma, vi fortsätter att vara a-kassan för dig som jobbar i skolans värld.

– Målet med det nya utseendet är att tydligare spegla vilka vi är, berättar Anna-Karin Frend Öfors, kassaföreståndare på Lärarnas a-kassa.

– Det ska kännas personligt och tillgängligt – precis som vi, fortsätter Anna-Karin Frend Öfors.

Dessutom passar det nya fint ihop med utseendet hos vår samarbetspartner Sveriges Lärare. Vi hoppas att vårt nya utseende ska visa på samhörighet med fackförbundet och samtidigt förmedla att vi är två olika organisationer.

Alla inom skolans värld är välkomna till Lärarnas a-kassa

Hos oss är alla som jobbar inom skolans värld välkomna att bli medlemmar. Du kan vara allt från lärare till studie- och yrkesvägledare och skolledare. Det går självklart bra att vara med hos oss även om du inte är behörig lärare.

Om arbetet bakom vårt nya utseende

Det nya utseendet är framtaget av kommunikationsbyrån FWD i samarbete med Oké Design. Målet med arbetet har varit att ta fram en ny grafisk profil som passar ihop med Sveriges Lärares och samtidigt bevarar Lärarnas a-kassas egen identitet.

– Tanken är att bevara vilka vi är och vad vi arbetar för, samtidigt som vi förnyar oss, säger Anna-Karin Frend Öfors.

De runda formerna och akronymen i logotypen länkar samman vårt gamla utseende med vårt nya och skapar en brygga mellan då och nu.

Resultatet blev en symbol som knyter ihop akronymen L och a i en mjuk och välkomnande cirkulär form som för tankarna till en livboj. Livbojen representerar trygghet och förtydligar kopplingen till branschen vi verkar inom. Färgpaletten kombinerar varma färger med jordiga och naturnära nyanser, som ska inge trygghet och förmedla medmänsklighet.

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen