Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

“Kollegorna är fantastiska och det är väldigt bra lagkänsla här. Vi har helt enkelt kul ihop!”

Mikaela började hos oss som rådgivare under sommaren medan hon pluggade till jurist. Att hon idag har jobbat på Lärarnas a-kassa i drygt ett och ett halvt år är väl, om något, ett kvitto på hur bra hon trivdes den sommaren!

– Det bästa med att sommarjobba som rådgivare hos Lärarnas a-kassa var att jag alltid kände att jag hade gjort nytta när jag kom hem från jobbet eftersom a-kassan är en så viktig samhällsfunktion. Det är ett roligt och samtidigt kvalificerat jobb, säger Mikaela.

Lärarnas a-kassa är a-kassan för den som jobbar i skolans värld. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut ersättning till medlemmar som är arbetslösa och ge råd och stöd till de som behöver det. Men att göra nytta är inte den enda förutsättningen för att ha det bra på jobbet, det menar i alla fall Mikaela.

– Det viktigaste för mig är dock att jag trivs på själva arbetsplatsen. Kollegorna är fantastiska och det är väldigt bra stämning och lagkänsla här. Vi har helt enkelt kul ihop! Jag tycker också att det är väldigt bra anställningsvillkor och förmåner. Att kunna arbeta hemifrån är en lyx som jag inte har haft tidigare, även om det snygga kontoret i sig lockar till att inte göra det, säger hon.

Den huvudsakliga arbetsuppgiften för rådgivare är att hjälpa medlemmarna i Lärarnas a-kassa när de har frågor om hur försäkringen fungerar och hur de ska göra för att söka ersättning från oss.

– Som rådgivare behöver man vara vetgirig och ansvarsfull, det är en stor försäkring så att vara nyfiken och vilja lära sig är en förutsättning för att göra ett bra jobb och ha kul under tiden. Samtidigt får man inte vara rädd för att fråga kollegor om saker man är osäker på. Här hjälps vi alla åt och det finns helt enkelt inga dumma frågor, fortsätter Mikaela.

Det oftast är en rådgivare som blir den första kontakten med a-kassan för medlemmen, därför är empati och servicekänsla också viktiga egenskaper för den som vill jobba som rådgivare hos oss.

– Vi har direktkontakt med medlemmar som ofta befinner sig i en utsatt situation och kanske känner sig oroliga och otrygga, då är en viktig uppgift att vara där som ett stöd för medlemmen och vägleda henne eller honom i försäkringen.

Nu har Mikaela precis avslutat sin handläggarutbildning och jobbar nu med att besluta i ärenden som rör arbetslöshetsersättning.

– Eftersom jag trivdes så bra både med kollegor och arbetsuppgifter stannade jag kvar som anställd även efter sommaren. Jag ser nu fram emot att utvecklas i min roll som handläggare, avslutar hon.

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen