Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

“Här är ingen dag den andra lik”

|Senast uppdaterad:

Marknadskommunikatör, Mika Pousette

Omväxlande, utvecklande och roligt. Så beskriver vår marknadskommunikatör Mika Pousette sitt jobb.

– Här är ingen dag den andra lik. Ena dagen tar jag fram en projektplan för nästa kommunikationsprojekt, andra dagen minglar jag med fackförbundet Sveriges Lärare vid en mjukglassmaskin.

Lärarnas a-kassa är Sveriges största a-kassa för lärare, och vårt uppdrag är att betala ut pengar från arbetslöshetsförsäkringen till personer som är mellan jobb. Det är ett viktigt uppdrag där man som medarbetare får vara med och göra skillnad i människors vardag.

– Det kan vara en utmaning att kommunicera om a-kassans frågor, det är många regler och förordningar som styr som inte alltid helt lätta att förstå. Men det gör det också roligt – när man hittar de där formuleringarna som gör att pusselbitarna faller på plats.

Kommunikatörsgruppen på Lärarnas a-kassa ansvarar för hela a-kassans kommunikation, allt från att utveckla och förvalta webb och sociala medier till marknadsföring och internkommunikation.

– Vi är bara två personer i kommunikationsgruppen vilket gör att vi får jobba med många olika saker. Men självklart behöver man inte vara expert på allt, vi har bra byråer till vår hjälp, och förstås alla duktiga kollegor som både är kommunikativa och kan sakfrågorna som ett rinnande vatten.

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen