Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

Fler lärare tryggar sin inkomst

Allt fler som jobbar inom skolans värld går med i Lärarnas a-kassa. För läraren Anna Löfving handlar medlemskapet om att säkra den fortsatta karriären. – Det bidrar med en trygghet för mig och min familj om något oförutsägbart skulle hända, säger hon.

– Vi är specialiserade på just skolans situation och kan hjälpa alla som arbetar med utbildning inom skolans verksamhet om de hamnar i trångmål, mellan två jobb till exempel. Vetskapen att man är med i a-kassan kan även innebära en enorm trygghet om man skulle hamna i en situation där man inte klarar av att arbeta, blir sjuk och utförsäkrad, säger Robert Fahlgren och fortsätter:

– A-kassan kan också vara en del i en omställning, om man som skolledare, lärare eller studie- och yrkesvägledare vill vidareutveckla sig och sikta på en annan roll.

”Bidrar med en trygghet”

Lärarnas a-kassa har ett nära samarbete med fackförbundet Sveriges Lärare. Som medlem i facket får man tillgång till en inkomstförsäkring som kompletterar a-kassan.

Försäkringen ger möjlighet till ersättning på 80 procent av lönen upp till 100 000 kronor. Anna Löfving som är lärare på Fridaskolan i Helsingborg har varit medlem i Lärarnas a-kassa sedan studietiden. Nu är hon även med i Sveriges Lärare för att kunna ta del av inkomstförsäkringen.

Anna Löfving, lärare på Fridaskolan i Helsingborg.

– Jag gick med i Lärarnas a-kassa för att få stöd inför min kommande karriär som lärare. I dag är jag medlem för att det bidrar med en trygghet för mig och min familj om något oförutsägbart skulle hända eller om jag skulle hamna mellan jobb, säger hon.

Håller avgiften låg

Har man som Anna Löfving varit medlem under hela yrkeslivet räcker det med att få maximal ersättning av a-kassan i tre månader för att medlemskapet ska gå plus ekonomiskt. Ett års medlemskap är återbetalat efter inte ens två dagar med ersättning.

– Vi har låg avgift för att det ska vara lätt och lönsamt att vara med. Vi är ingen vinstdrivande organisation, utan finns för att stötta våra medlemmar, säger Robert Fahlgren.

  • Bli medlem i Lärarnas a-kassa

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen