Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

”En försäkringsspecialist behöver vara duktig på att förklara svåra saker tydligt”

|Senast uppdaterad:

Mikaela jobbar som försäkringsspecialist hos oss på Lärarnas a-kassa och beskriver hur hon som medarbetare får göra skillnad i människors vardag.

– Det bästa med att jobba som försäkringsspecialist är att lägga pussel och se den riktiga människan och hennes verklighet bakom ettor och nollor på en skärm.

Som försäkringsspecialist går man igenom beslut som medlemmen har överklagat, genom att titta på utredningen från början till slut för att kontrollera att allt blivit rätt. En stor del av yrket går också ut på att förklara för medlemmen varför det blivit som det blivit.

– En försäkringsspecialist behöver vara duktig på att skriva och att förklara svåra saker enkelt och tydligt.

Lärarnas a-kassa är Sveriges största a-kassa för lärare, och vårt uppdrag är att betala ut pengar från arbetslöshetsförsäkringen till personer som är mellan jobb. Det är ett viktigt uppdrag där man som medarbetare får vara med och göra skillnad i människors vardag.

– Här har vi en platt organisation med en ledning som ger oss stor frihet under ansvar. Jag uppskattar verkligen att få jobba på en arbetsplats som uppmuntrar kreativitet och nya förslag och lösningar, avslutar Mikaela.

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen