Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

Alla Sveriges lärare under ett och samma tak

|Senast uppdaterad:

Vid årsskiftet bildas det nya fackförbundet Sveriges Lärare – som med sina 300 000 medlemmar blir Sveriges tredje största fackförbund. Sveriges Lärare rekommenderar Lärarnas a-kassa som a-kassan för sina medlemmar.

– Tillsammans med Sveriges Lärare ger vi våra medlemmar trygghet genom hela arbetslivet – både när man har jobb och om man av någon anledning är mellan jobb, säger Anna-Karin Frend Öfors, kassaföreståndare på Lärarnas a-kassa.

A-kassan är fristående från facket. Det innebär att du kan vara med i a-kassan utan att vara med i facket, och vice versa. Vi rekommenderar att du är medlem både i Lärarnas a-kassa och i fackförbundet Sveriges Lärare, för att få ut så mycket som möjligt av dina medlemskap. Till exempel kan du då ta del av fackets inkomstförsäkring som ger dig ännu mer pengar om du är mellan jobb.

Hos oss kan du vara med om du jobbar som lärare, skolledare, studie-och yrkesvägledare eller med något annat inom pedagogisk verksamhet. Genom ditt medlemskap hos oss försäkrar du din inkomst om något oförutsett skulle hända.

Under frågor och svar kan du läsa mer om hur du byter a-kassa, när du kan gå med i Lärarnas a-kassa och annat som kan vara bra att veta. Du är självklart också välkommen att ringa oss eller chatta med oss om du har några frågor.

  • Bli medlem i Lärarnas a-kassa
  • Till Sveriges Lärare

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar: Lärarnas a-kassa Fe 68 930 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen