Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

Ny medlemsavgift

Nu höjer Lärarnas a-kassa medlemsavgiften till 140 kronor. På grund av en ökad arbetslöshet och mer ansträngd ekonomisk situation i samhället har samtliga a-kassor fått ökade kostnader. Att försäkra sin inkomst behöver alltså kosta lite mer idag. Avgiften träder i kraft 1 mars 2024.

Uppdatering

På grund av tekniska svårigheter kommer den nya avgiften på 140 kronor att förskjutas till den 1 mars 2024. Som medlem betalar du därmed 130 kronor under februari månad, men från och med 1 mars 2024 träder den nya avgiften på 140 kronor i kraft.

Därför höjer vi avgiften

Medlemsavgiften går till våra administrativa kostnader. I dem ingår till största del en avgift till staten som beror på hur stor genomsnittlig ersättning per dag vi betalar ut. Andelen arbetslösa medlemmar har ökat vilket gör att vi behöver justera medlemsavgiften.

Service av hög kvalitet till fortsatt lågt pris

Avgiften är inte något som vi ändrar hur som helst. Senast den justerades var för 4 år sedan. Även om medlemsavgiften per månad nu ökar med 10 kronor är Lärarnas a-kassas avgift fortsatt är låg i jämförelse med andra a-kassor. Det är också viktigt att komma ihåg att du bara på några dagar får igen pengarna du betalat för medlemsavgiften i ersättning om du blir arbetslös. Att vara medlem i Lärarnas a-kassa lönar sig alltså!

Skattereduktion på avgiften

Du får 25% i skattereduktion på vår avgift, vilket betyder att du i praktiken nu betalar strax över 100 kronor för medlemsavgiften.

Hör av dig om du har frågor

Har du frågor om avgiftshöjningen är du varmt välkommen att kontakta oss. Du kan kontakta oss på telefon eller chatt under våra öppettider eller genom att skicka ett meddelande i våra e-tjänster. På vår webb har vi också samlat några vanliga frågor och svar om avgiftshöjningen.

  • Kontakta oss
  • Vanliga frågor och svar

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen