Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

Hej lärare!

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare och studie- och yrkesvägledare.

  • Bli medlem

Bli medlem

Läs mer om medlemskapet i Lärarnas a-kassa och bli medlem enkelt online.

Byt till oss

Vi hjälper dig med bytet så att får med dig medlemstiden från din gamla a-kassa.

Kontakta oss

Kontakta oss om du har frågor som rör ersättning, medlemskap eller a-kassan.

Trygghet för 140 kronor i månaden

Det kostar 140 kronor i månaden att vara medlem i Lärarnas a-kassa, vilket är en liten summa i förhållande till vad du får om du blir arbetslös. Du får dessutom skattereduktion på avgiften till a-kassan vilket betyder att det i praktiken kostar dig bara strax över 100 kronor i månaden att vara medlem hos oss.

Så fungerar a-kassan

Är du nyfiken på villkoren du behöver uppfylla för att få a-kassa, hur länge du kan få ersättning eller hur mycket ersättning du kan få? Här kan du läsa mer om hur a-kassan fungerar.

Specialister på skolans värd

Lärarnas a-kassa är inte en a-kassa för alla, utan vi är en a-kassa för dig som studerar till att bli lärare eller studie- och yrkesvägledare eller redan jobbar inom skolans värld. Eftersom vi är specialiserade på a-kassefrågor i just din bransch har vi den erfarenhet och kunskap som krävs för att kunna ge dig den bästa hjälpen när du behöver den.

Mer pengar med facket

A-kassan och facket har olika uppdrag, men arbetar ofta tillsammans. Lärarnas a-kassa samarbetar med fackförbundet Sveriges Lärare, Sveriges största akademikerförbund. Som medlem i både Sveriges Lärare och Lärarnas a-kassa får du tillgång till fackets inkomstförsäkring. Med inkomstförsäkringen har du rätt till 80 procent av din inkomst upp till 100 000 kronor om du skulle bli arbetslös.

Vanliga frågor och svar

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen