Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

Hej lärare!

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare och studie- och yrkesvägledare.

  • Bli medlem

Bli medlem eller byt till oss

Bli medlem

Läs mer om medlemskapet i Lärarnas a-kassa och bli medlem enkelt online.

Byt till oss

Vi hjälper dig med bytet så att får med dig medlemstiden från din gamla a-kassa.

Trygghet för 140 kronor i månaden

Att vara medlem i Lärarnas a-kassa kostar 140 kronor per månad. Vid arbetslöshet kan du få upp till 26 400 kronor i ersättning från a-kassan, vilket ger trygghet och ekonomisk säkerhet. Med skattereduktion kostar medlemskapet i praktiken bara strax över 100 kronor per månad, vilket gör det till en kostnadseffektiv försäkring för din framtid.

Så fungerar a-kassan

Är du nyfiken på villkoren du behöver uppfylla för att få a-kassa, hur länge du kan få ersättning eller hur mycket ersättning du kan få? Här kan du läsa mer om hur a-kassan fungerar och vad som krävs för att bli berättigad till ersättning. Upptäck hur a-kassan kan ge dig trygghet och ekonomisk stabilitet vid arbetslöshet.

Specialister på a-kassan i skolans värd

Lärarnas a-kassa är för dig som studerar eller jobbar som lärare eller studie- och yrkesvägledare. Vi är specialiserade på din bransch och har erfarenheten och kunskapen som krävs för att ge dig bästa hjälp.

  • Bli medlem
  • Om ersättningen från a-kassan

Så kan vi hjälpa dig

Specialiserad kompetens

Eftersom vi är specialiserade på just skolan har vi den erfarenhet och kunskap som krävs för att kunna ge dig den bästa hjälpen när du behöver den.

Försäkrad inkomst

Som medlem i a-kassan kan du få 80 procent av din genomsnittliga lön upp till 33 000 kronor om du blir arbetslös.

Trygghet

Har du precis blivit arbetslös är det mycket som kan kännas överväldigande och komplicerat. Vi finns där för dig när du behöver oss.

Vi finns här för dig!

Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta oss. Du kan även besöka ‘Vanliga frågor och svar’ där vi har samlat våra mest frekventa frågor.

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen