Tillfälligt problem med att ladda upp dokument i våra e-tjänster. Vi arbetar på att lösa situationen så snabbt som möjligt.

Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

Den självklara a-kassan för lärare, skolledare och lärarstudenter.

När tryggheten är som viktigast står vi vid din sida.

  • Bli medlem

Bli medlem

Läs mer om medlemskapet i Lärarnas a-kassa och bli medlem enkelt online.

Byt till oss

Vi hjälper dig med bytet så att får med dig medlemstiden från din gamla a-kassa.

Kontakta oss

Kontakta oss om du har frågor som rör ersättning, medlemskap eller a-kassan.

Hur mycket kan jag få i ersättning?

Som arbetslös kan du få upp till 26 400 kronor från a-kassan om du uppfyller vissa villkor. Till exempel behöver du ha jobbat ett visst antal timmar och vara anmäld hos Arbetsförmedlingen.

  • Läs mer om ersättning från a-kassan
  • Bli medlem

Mer pengar med inkomstförsäkringen

Är du medlem i facket, till exempel Sveriges Lärare eller Sveriges Skolledare, kan du få mer pengar när du är arbetslös och slår i taket för a-kassan. Inkomstförsäkringen från Sveriges Lärare kompletterar a-kassan så att du får 80 procent av din lön upp till 100 000 kronor.

Hos Lärarnas a-kassa fick jag bra och snabb hjälp. Jag kände mig prioriterad och fick en trygghetskänsla när allt funkade så bra, det är jag så tacksam över.

Trygghet för 140 kronor i månaden

Det kostar 140 kronor i månaden att vara medlem i Lärarnas a-kassa. Avgiften är samma för alla våra medlemmar, oavsett vilken inkomst du har, om du studerar eller är föräldraledig. Vi har en låg avgift jämfört med många andra a-kassor, tack vare att vi är en liten organisation i en förhållandevis trygg bransch. Du får dessutom skattereduktion på avgiften till a-kassan vilket betyder att det i praktiken kostar dig bara strax över 100 kronor i månaden att vara medlem hos oss.

Personlig service

Hos Lärarnas a-kassa kan du enkelt förboka ett samtal med någon av våra hjälpsamma handläggare. På så sätt kan du få personlig service och slipper sitta i långa telefonköer.

Så kan vi hjälpa dig

Specialiserad kompetens

Eftersom vi är specialiserade på just skolan har vi den erfarenhet och kunskap som krävs för att kunna ge dig den bästa hjälpen när du behöver den.

Försäkrad inkomst

Som medlem i a-kassan kan du få 80 procent av din genomsnittliga lön upp till 33 000 kronor om du blir arbetslös.

Trygghet

Har du precis blivit arbetslös är det mycket som kan kännas överväldigande och komplicerat. Vi finns där för dig när du behöver oss.

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen