Gå direkt till innehåll
Lärarnas a-kassa
  • Bli medlem

Tidrapportera

För att få din ersättning från a-kassan behöver du skicka in tidrapporter till oss för varje vecka som du söker ersättning för. På den här sidan kan du läsa om hur du fyller i din tidrapport och vad som kan vara bra att tänka på.

Tidrapportera genom att logga in

När du ska tidrapportera loggar du in i e-tjänsten för ersättning och väljer vilken vecka du vill tidrapportera för. Därefter fyller du i dag för dag hur många timmar under den veckan du arbetat, varit sjuk, föräldraledig eller gjort annat som kan påverka din ersättning.

När du rapporterat in din tid vet vi hur mycket arbetslös tid som finns kvar och hur mycket ersättning vi ska betala ut till dig. Det är viktigt att du tidrapporterar för alla dagar i veckan, även för lördagar och söndagar.

  • Logga in
  • Så behandlar vi dina personuppgifter

Så ofta behöver du tidrapportera

Du kan själv välja hur ofta du vill tidrapportera. Om du väljer att tidrapportera vecka för vecka får du din utbetalning av ersättning veckovis. Skickar du in din tidrapport senast på måndagen kan vi betala ut ersättning till dig på torsdagen samma vecka. Du kan också välja att tidrapportera till exempel var fjärde vecka, då får du din utbetalning månadsvis. Du kan bara tidrapportera för veckor som har passerat.

Om du saknar e-legitimation

För att logga in i e-tjänsten för ersättning behöver du e-legitimation. Saknar du e-legitimation kan du rapportera in din tid via post på ett så kallat kassakort, alltså en tidrapport på papper. Kontakta oss så skickar vi kassakort till dig.

Tidrapportera vid olika situationer

Ibland kan det vara svårt att veta hur du ska fylla i din tidrapport. Här kan du läsa mer om hur du tidrapporterar vid olika situationer.

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att kontakta oss! Det går bra att ringa, chatta eller logga in och skicka ett meddelande.

Relaterade sidor

Söka ersättning

Har du precis blivit arbetslös är det mycket som kan kännas överväldigande och komplicerat. Till exempel kan det vara svårt att ansöka om ersättning från a-kassan. På den här sidan kan du läsa om hur du gör.

Att göra när du är arbetslös

Du som får ersättning från a-kassan får dina pengar varje torsdag, förutsatt att du har skickat in din tidrapport senast måndag samma vecka. Du behöver också skicka in din aktivitetsrapport till Arbetsförmedlingen varje månad. Här kan du läsa mer om vad du behöver göra för att få din ersättning.

Så räknar vi

När du som medlem ansöker om ersättning från oss tittar vi bland annat på hur länge du har arbetat, hur mycket du har tjänat och hur länge du har varit medlem i a-kassan. Utifrån det räknar vi ut vad vi kan betala ut till i ersättning.

Om Lärarnas a-kassa

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter och har ca 158 000 medlemmar. Vårt viktigaste uppdrag är att betala ut a-kassa till våra arbetslösa medlemmar.

Kontakt

Skicka in handlingar

Lärarnas a-kassa
Fe 68 938 88 Arjeplog

Telefonnummer: 0770-33 00 10

Kontakta oss

  • Information om cookies
  • Behandling av personuppgifter
  • Om webbplatsen