Sveriges Lärare rekommenderar Lärarnas a-kassa

Porträtt på Anna-Karin Frend Öfors och en färgplatta med citatet "Vi ser verkligen fram emot samarbetet med Sveriges Lärare!"

Det nya fackförbundet Sveriges Lärare, som bildas den 1 januari 2023, rekommenderar Lärarnas a-kassa som a-kassan för sina medlemmar. Det beslutade Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund på sitt senaste förbundsstyrelsemöte.

– Vi ser verkligen fram emot det här samarbetet! Det ska bli så roligt att få jobba tillsammans med det nya fackförbundet för att ge våra gemensamma medlemmar trygghet genom hela arbetslivet, säger Anna-Karin Frend Öfors, kassaföreståndare på Lärarnas a-kassa.

A-kassan är fristående från facket. Det innebär att du kan vara med i a-kassan utan att vara med i facket, och vice versa. Du väljer själv vilken a-kassa du vill vara med i, beroende på vad du jobbar med. Vi rekommenderar att du är medlem både i Lärarnas a-kassa och i fackförbundet Sveriges Lärare, för att få ut så mycket som möjligt av dina medlemskap.

Under frågor och svar kan du läsa mer om hur du byter a-kassa, när du kan gå med i Lärarnas a-kassa och annat som kan vara bra att veta. Du är självklart också välkommen att ringa oss eller chatta med oss om du har några frågor.