“En omprövare behöver vara duktig på att förklara svåra saker tydligt”

Mikaela Dextegen

– Det bästa med att jobba som omprövare är att lägga pussel och se den riktiga människan och hennes verklighet bakom ettor och nollor på en skärm.

Det menar Mikaela Dextegen som jobbar som omprövare hos oss på Lärarnas a-kassa. Som omprövare går man igenom beslut som medlemmen har överklagat, genom att titta på utredningen från början till slut för att kontrollera att allt blivit rätt. En stor del av yrket går också ut på att förklara för medlemmen varför det blivit som det blivit.

– En omprövare behöver vara duktig på att skriva och att förklara svåra saker enkelt och tydligt.

Lärarnas a-kassa är Sveriges största a-kassa för lärare, och vårt uppdrag är att betala ut pengar från arbetslöshetsförsäkringen till personer som är mellan jobb. Det är ett viktigt uppdrag där man som medarbetare får vara med och göra skillnad i människors vardag.

– Här har vi en platt organisation med en ledning som ger oss stor frihet under ansvar. Jag uppskattar verkligen att få jobba på en arbetsplats som uppmuntrar kreativitet och nya förslag och lösningar, avslutar Mikaela.

Nu söker vi en person som tillsammans med Mikaela och två andra omprövare ska jobba med omprövningar och försäkringsfrågor på Lärarnas a-kassa. Är det du?