Du som är medlem i Sveriges Lärare – vi är a-kassan för dig!

En kvinna hjälper en annan över vattnet.

Är du lärare eller jobbar du med något annat inom skolans värld? Då är vi din a-kassa! Genom att vara medlem hos oss försäkrar du din inkomst om något oförutsett skulle hända. Fackförbundet Sveriges Lärare rekommenderar oss som a-kassa till sina medlemmar.

Vill du byta från en annan a-kassa kan vi ordna det bytet åt dig. I ansökan väljer du att vi ska sköta avslutet med din förra a-kassa. På så sätt får du med dig medlemstiden från din förra a-kassa utan att det blir något glapp mellan medlemskapen.

Varför ska du välja just Lärarnas a-kassa?

• Vi är experter på lärares villkor.
Våra medlemmar är lärare och studie- och yrkesvägledare. Det innebär att vi är experter på de villkor som råder i skolans värld. När det till exempel uppstår problem på skolor, såsom nedläggningar, ombildningar och liknande, har vi tillsammans med Sveriges Lärare stora möjligheter att bidra till att skapa trygghet och stabilitet för de gemensamma medlemmarna.

• Vi har en låg avgift!
Vi har en låg avgift jämfört med andra a-kassor, 130 kronor i månaden. Efter skattereduktionen på 25 procent blir det bara 97,50 kronor varje månad. Det beror på att våra medlemmar har en mycket låg arbetslöshet och arbetsmarknaden för medlemmarna är god. Storleken på vår a-kassa i kombination med medlemsstrukturen gör det troligt att vi på lång sikt kommer att ha den lägsta avgiften på svensk arbetsmarknad.

• Vi samarbetar med Sveriges Lärare.
I vår styrelse sitter representanter för Sveriges Lärare, vilket garanterar att den övergripande ledningen är väl insatt i medlemmarnas vardag.

Läs mer under vanliga frågor och svar

Under vanliga frågor och svar kan du läsa mer om hur du byter a-kassa, när du kan gå med i Lärarnas a-kassa och annat som kan vara bra att veta. Du är självklart också välkommen att ringa till eller chatta med oss om du har några frågor.