Sveriges största a-kassa
för lärare och skolledare

Vi är Sveriges a-kassa för lärare, skolledare och studie-och yrkesvägledare. Lärarstudenter och yrkesverksamma i utbildningssektorn är våra medlemmar. Vi hjälper dig med en så bra lösning som möjligt i din unika situation. Vi samarbetar med Lärarförbundet för att göra dig trygg genom hela yrkeslivet.

Bli medlem ›

Försäkra din inkomst

Sök ersättning ›

Så här får du pengar

Håll dig flytande
genom hela yrkeslivet

Vi är Sveriges a-kassa för lärare. Lärarstudenter och yrkesverksamma i utbildningssektorn är våra medlemmar. Vi hjälper dig med en så bra lösning som möjligt i din unika situation. Vi samarbetar med Lärarförbundet för att göra dig trygg genom hela yrkeslivet.

Bli medlem ›

Försäkra din inkomst

Sök ersättning ›

Så här får du pengar

Vi jobbar för trygga lärare

Rösta i ombudsvalet och vinn en surfplatta

Var med i ombudsvalet och vinn en surfplatta

Vanliga frågor just nu

Varför har jag fått pengar tillbaka på skatten från Lärarnas a-kassa?

Sedan den 1 juli 2022 får du en så kallad skattereduktion på avgiften till a-kassan. Det innebär att du betalar in medlemsavgiften till oss som vanligt, men får tillbaka 25 procent av beloppet när du får tillbaka på skatten. Det betyder att det i praktiken inte kostar dig mer än 97,50 kronor i månaden att vara med i Lärarnas a-kassa.


Vi har skickat kontrolluppgifter till Skatteverket för alla våra medlemmar som inte har tackat nej. Skatteverket har sedan beräknat hur stor skattereduktionen blir och förtryckt det i deklarationen. Det enda du behöver göra är att kontrollera att uppgiften om inbetald a-kasseavgift stämmer.

Mer om skattereduktionen på medlemsavgiften till a-kassan
Jag vill byta till Lärarnas a-kassa, hur gör jag?

När du vill byta till Lärarnas a-kassa skickar du in en medlemsansökan till oss. I ansökan väljer du att vi ska sköta avslutet med din förra a-kassa. Då hjälper vi dig så att du får med dig medlemstiden utan att det blir något glapp mellan medlemskapen.

Byt till Lärarnas a-kassa
Jag jobbar som rektor, kan jag bli medlem i Lärarnas a-kassa?

Ja, hos oss är alla välkomna! Även du som är skolledare. Vi hjälper alla som arbetar inom utbildningssektorn och har en tjänst som på något vis är kopplad till undervisning. Du kan ansöka direkt här på webben med e-legitimation.

Bli medlem
När kommer mina pengar?

Utbetalningar sker varje vecka, normalt på torsdagar, men på grund av helgdagar får du ibland pengarna en annan dag.

När du loggar in och tidrapporterar senast vid midnatt, klockan 00:00, natten mellan måndagen och tisdagen, kan du få ersättningen utbetald på torsdagen i samma vecka. Om du tidrapporterar senare kan du få ersättningen tidigast på torsdagen i veckan därpå.

Läs mer om din ersättning här
När får jag veta om jag får ersättning?

Du får besked om din ersättning tidigast tre veckor efter att du skickat in din ansökan. Ibland tar det längre tid, till exempel om vi behöver be om fler uppgifter från dig eller din arbetsgivare.

Bidra till en snabb hantering
Genom att själv vara aktiv bidrar du till en snabb hantering. Var aktiv på följande sätt:

Läs mer om tid till beslut om ersättning här

Inkomstförsäkring genom facket gäller när du är medlem i a-kassan

Vi börjar ta hand om din ansökan inom

2 veckor

Tid till beslut om ersättning ›

Inkomstförsäkring genom facket gäller när du är medlem i a-kassan