Vinnare på SETT SYD och Skolforum

Vinnare på SETT SYD och Skolforum är läraren Viktor Elderby och skolledaren Louise Bobeck. Alla våra medlemmar är del av ett vinnande koncept, som vi visade på mässorna.

En glascylinder med pengar insmusslade bland genomskinlig plast.

Hur mycket pengar?

Vinnare av varsin surfplatta blev de två besökare som gissade närmst den summa pengar som vi hade smugit in i en glascylinder. På SETT SYD fanns totalt 13 090 kronor i cylindern och på Skolforum var det hela 14 130 kronor. Det är ungefär den summa du kan få varje månad från oss, när du är medlem och söker ersättning.

Som medlem hos oss är du en vinnare

Medlemskapet hos oss ger dig tillgång till pengar när du står utan jobb. Din arbetsgivare betalar in skatt när du jobbar, som gör att du kan få ersättning genom oss.

Du kan få ut strax över 14 000 kronor i månaden efter skatt om du står utan jobb en period, alltså ungefär den summa som vi visade upp på mässorna.

Är du även medlem i Lärarförbundet kan du också söka ersättning genom inkomstförsäkringen hos Lärarförsäkringar. Då blir skillnaden mellan ersättning och din tidigare lön mindre. Hur mycket ersättning du får beror bland annat på hur mycket lön du hade när du jobbade.

Du måste vara medlem i en a-kassa för att kunna få ut pengar genom Lärarförsäkringars inkomstförsäkring.

Vinnare på SETT SYD och Skolforum var Louise  och Viktor

Viktor jobbar som gymnasielärare och funderar på vilka fördelarna är med att vara med i a-kassan.

Louise svarar:

- Ett medlemskap betyder trygghet, trygghet ifall något oförutsett skulle inträffa. Att plötsligt stå utan ersättning vill väl ingen.

Foto på Viktor Elderby som vann vår tävling på Skolforum oktober 2018
Foto på Louise som vann vår tävling på SETT SYD oktober 2018

- För en rimlig peng får du en inkomstgaranti som gör att du inte blir ställd på bar backe om något i din arbetssituation snabbt skulle förändras, säger Louise.

Viktor är ämneslärare i ämnena idrott & hälsa, historia och religion i Hudiksvall. Han säger att det är ett roligt och varierande arbete med härliga arbetskamrater och bra elever.

Louise är utbildningsledare på Folkuniversitetet i Varberg. Där ansvarar hon för SFI och de gymnasiala vuxenutbildningarna. På så vis får hon hjälpa människor till ett nytt språk och se dem utvecklas.

Vi gratulerar Louise och Viktor till vinsten och dig som medlem till en värdefull trygghet. Tack för allt du gör, varje dag som lärare.

Vinsterna med ett medlemskap

En ikon som föreställer en ljusblå flytväst.
Det är smart att vara med i Lärarnas a-kassa. Om du kan och vill jobba, men ändå står utan jobb en period, är du ekonomiskt trygg med oss.

Bli en vinnare!


Våra medlemmar är vinnare - vinnare av personlig service, trygghet och försäkrad inkomst. Inte nog med att lärare har en arbetsmarknad med många anställningar att röra sig emellan, de har också en trygghet av hög kvalitet när de står mellan jobb.

Inkomstförsäkring genom facket ›

Ikon av sedlar och mynt i rosa och blått som symbol för inkomstförsäkring.Du som också är medlem i facket, till exempel Sveriges Lärare, kan få ytterligare ersättning från dem.

Grunden för ersättning genom fackets inkomstförsäkring är att du först sökt och blivit beviljat ersättning från oss.