Medlemsavgiften till Lärarnas a-kassa

Genom medlemsavgiften på 110 kronor har du tillgång till pengar från det svenska socialförsäkringssystemet. Vi ger dig som lärare specialiserad service på vägen.

Medlemsavgiften är 110 kronor

Vi har Sveriges näst lägsta medlemsavgift. Avgiften är till för att täcka våra administrativa kostnader när vi hjälper dig och dina kollegor.

De pengar som vi betalar ut när du får ersättning kommer från din arbetsgivare. Det är alltså arbetsgivaravgifter till staten som ligger till grund för bland annat ersättning från a-kassan.

Specialiserade med dig i fokus

Vi jobbar för lärare och för att ge dig bästa hjälp utifrån din unika situation.

Vi jobbar också för att a-kassan ska utvecklas och vara så bra som möjligt för dig och dina kollegor även i framtiden.

Medlemsavgiften är starten på din trygghet

Genom att vara medlem hos oss är du grundtrygg under hela ditt yrkesverksamma liv. Du försäkrar dig för utebliven inkomst vid perioder utan jobb.

Oväntade situationer kan uppstå på din arbetsplats eller i ditt yrkesliv och då är tillgången till a-kassa ett stöd.

Medlemskapet lönar sig snabbt

Avgiften för ett år betalar tillbaka sig redan efter några veckors ersättning från oss. Allt efter det är på pluskontot till dig!

Om du är medlem hela ditt yrkesliv och får ut maximal ersättning per dag räcker det att du får a-kassa tre månader någon gång under ditt yrkesliv, för att medlemskapet ska gå plus ekonomiskt.

Läs mer om ersättningens storlek

Skaffa autogiro på tre minuter ›

Betala din medlemsavgift med autogiro för att det är säkert, enkelt och miljövänligt. Följ vår guide för att skaffa autogiro på tre minuter!