Autogiro på tre minuter

Här hjälper vi dig att snabbt byta till autogiro. Det finns flera fördelar med autogiro; inga pappersfakturor, inga långa OCR-nummer, det är miljövänligt och betalningen sker automatiskt.

1. Logga in i Mitt medlemskap

Vi behandlar de uppgifter du skickar in enligt lagen om integritetsskydd reglerad genom GDPR. Läs mer på sidan Integritetsskydd genom GDPR – så arbetar vi.

2. Klicka på Min Profil

3. Vid Betalsätt, välj Redigera

4. Välj Autogiro

5. Lägg in det kontonummer du vill betala från

Du kan koppla autogirot till ett person-/lönekonto. Har du konto hos Nordea med ditt personnumer är det 3300 som är clearingnummer.

Klart!

Det dröjer ett par dagar innan betalsättet uppdateras i e-tjänsten. Det beror på att den väntar på besked från Bankgirocentralen om att autogirot är godkänt.

När det står autogiro i Mitt medlemskap drar vi 110 kronor från ditt konto den 28:e varje månad. På ditt kontoutdrag från banken visas texten ”Lärarnas a-k” när inbetalningen har gått igenom.

Skaffa också autogiro till Lärarförbundet

Det går naturligtvis också att betala medlemsavgiften till Lärarförbundet med autogiro. Genom att betala både förbunds- och a-kasseavgiften med autogiro minskar risken att du missar någon betalning och du vet att medlemskapen löper på automatiskt.

Skaffa autogiro till Lärarförbundet på tre minuter.

Ändra autogirouppgifter

Kontakta din bank om du vill ändra kontot som du vill dra medlemsavgiften från. Banken sköter ändringen. Ska du byta bank är det den nya banken som ändrar uppgifterna.