Medlemsavgift

Genom din medlemsavgift på 110 kronor i månaden försäkrar du din inkomst och är trygg med personlig service av hög kvalitet. Vi jobbar för att ge dig bästa hjälp utifrån din unika situation. Dessutom jobbar vi för att a-kassan ska utvecklas och vara så bra som möjligt för våra medlemmar även i framtiden.

Medlemsavgiften är starten på din trygghet

Genom att vara medlem hos oss försäkrar du dig för utebliven inkomst vid perioder utan jobb. Du har genom ditt medlemskap en trygghet inför en oväntad situation på arbetsplatsen eller i ditt yrkesliv.

Medlemskapet lönar sig snabbt

Avgiften för ett år betalar tillbaka sig redan efter några veckors ersättning från oss. Allt efter det är på pluskontot till dig! Om du är medlem hela ditt yrkesliv och får ut maximal ersättning per dag räcker det att du får a-kassa tre månader någon gång under ditt yrkesliv, för att medlemskapet ska gå plus ekonomiskt.

Frågor och svar om medlemsavgiften:

 

Medlemsavgift
Var hittar jag mitt nya OCR-nummer?
OCR-numret är 10 siffror långt och står längs ner på varje inbetalningskort. Numret ska börja 68.OCR-nummer för påminnelse av betalning från 2017 står också längs ner på inbetalningskortet. Det är 11 siffror långt och börjar på 10.
Jag vill betala flera medlemsavgifter på en gång - hur gör jag?
Skriv in totala summan för medlemsavgifterna och ange det OCR-nummer (på tio siffror) som står på ett av inbetalningskorten. Mottagare ska vara plusgironummer 4920401-9. Du hittar också ditt OCR-nummer under Betalningar i Mitt medlemskap.Har du fått påminnelser ska du betala till ett annat OCR-nummer (med elva siffror), som står på de inbetalningskort som gäller påminnelser.
Varför förändrar ni betalningen av medlemsavgiften?
Kommande lagstiftning inom dataskydd ställer ökade krav på oss för hantering av dina personuppgifter och vi säkrar det genom att hålla isär vårt medlemsregister från Lärarförbundets.Samtidigt erbjuder vi dig som medlem en ökad tillgänglighet till uppgifter om ditt medlemskap genom e-tjänsten Mitt medlemskap. Där kan du se det mesta när du vill, genom att logga in med BankID.Gå till Mitt medlemskap
Jag har fått en påminnelse daterad 2017, det är väl fel?
Om du har fått en påminnelse med utskriftsdatum 2017-12-01, som ska betalas senast 2017-12-28, så är datumen fel. Rätt datum ska vara:Utskriftsdatum: 2018-01-18 Betalas senast: 2018-01-31 Skaffa autogiro för framtida medlemsavgifter, så löper betalningarna automatiskt.Skaffa autogiro på tre minuter
Jag har e-faktura till er, men får ändå inbetalningskort på posten, varför det?
Kanske skaffade du e-faktura precis efter att vi skickat ut inbetalningskorten. Betala med de inbetalningskort du fått. Vi kommer att skicka e-fakturor från nästa tremånadersperiod, i april, juli, oktober eller nästa januari.Kanske har du en tidigare e-faktura som du har missat att godkänna för betalning. När vi skickar ut påminnelse skickar vi också med nästa betalperiod om de sammafaller.
Jag har missat att betala en avgift, hur betalar jag den enklast?
Betala 110 kronor till vårt plusgironummer 4920401-9. Använd samma OCR-nummer som på dina tidigare betalningar.Var hittar jag mitt nya OCR nummer?
Jag vill betala med autogiro, hur gör jag?
Du skaffar autogiro på tre minuter med hjälp av vår guide.Om du också är medlem i Lärarförbundet betalar du till oss genom deras autogiro fram till årskiftet. Skaffa därför autogiro även till dem.Skaffa autogiro till oss på tre minuter.Skaffa autogiro till Lärarförbundet på tre minuter.
Hur betalar jag?
Du kan välja att betala genom autogiro eller e-faktura. Att välja något av de sätten bidrar till miljön och till att vi kan använda pengarna till dig som medlem till annat än brevutskick. Väljer du inget av dessa så skickar vi dig inbetalningskort på posten.Är du medlem i Lärarförbundet och/eller Förbundet Folkhögskollärarna, tidigare SFHL, betalar du fram till årsskiftet din medlemsavgift till oss tillsammans med avgiften till förbundet. Men sedan kommer kopplingen för betalning genom facket att upphöra. För att säkra fortsatt medlemskap hos oss rekommenderar vi att du skaffar autogiro till oss redan idag. Då ligger det vilande och sköter betalningen automatiskt när det är dags.Skaffa autogiro på tre minuter.
Vad händer om jag glömmer att godkänna e-fakturan?
Glömmer du att godkänna din e-faktura skickar vi en påminnelse till dig på posten, ihop med nuvarande månadsavgift som du också får med inbetalningskort. Så snart du betalt påminnelsen och den nuvarande avgiften börjar vi skicka e-fakturor igen.
Vad kostar det?
Som medlem hos oss blir du en vinnare för endast 110 kronor i månaden. Inte minst vinner du en konstant trygghet under ditt yrkesliv, att du genom ditt medlemskap kan få bra ersättning under en period utan anställning, mellan jobb. Du vinner också bra stöd och råd genom personlig service. Du vinner förståelse genom våra handläggare. Du vinner att vi kan fortsätta jobba för dig och din yrkesgrupp så att vi har en bra a-kassa i framtiden. Vi jobbar för dig!
Hur byter jag betalsätt av medlemsavgiften?
Logga in på Mitt medlemskap Klicka på Min profil Klicka på Redigera vid Betalsätt Välj det betalsätt du föredrar Klart!Om du betala med e-faktura skaffar du det på din internetbank. Läs mer på sidan Betala med e-faktura.

Skaffa autogiro på tre minuter

Betala din medlemsavgift med autogiro för att det är säkert, enkelt och miljövänligt. Följ vår guide för att skaffa autogiro på tre minuter!

Skaffa autogiro