Autogiro på tre minuter

Här hjälper vi dig att snabbt byta till autogiro. Det finns flera fördelar med autogiro; inga pappersfakturor, inga långa OCR-nummer, det är miljövänligt och betalningen sker automatiskt.

1. Logga in i Mitt medlemskap

2. Klicka på Min Profil

3. Vid Betalsätt, välj Redigera

4. Välj Autogiro

5. Lägg in det kontonummer du vill betala från

Du kan koppla autogirot till ett person-/lönekonto. Har du personkonto hos Nordea är det 3300 som är clearingnummer och ditt tiosiffriga personnummer som kontonummer. Om du har konto hos Swedbank tar du bort den sista siffran i clearingnumret.

En hand som sveper på en mobilskärm. Pratbubbla som det står Autogiro på tre minuter! i.

Klart!

Det dröjer ett par dagar innan betalsättet uppdateras i e-tjänsten. Det beror på att den väntar på besked från Bankgirocentralen om att autogirot är godkänt.

När det står autogiro i Mitt medlemskap drar vi medlemsavgiften från ditt konto den 28:e varje månad. På ditt kontoutdrag från banken visas texten ”Lärarnas a-k” när inbetalningen har gått igenom.

Autogiro eller e-faktura börjar fungera när du har betalat tidigare avgifter

Om du byter till autogiro eller e-faktura men har fått hem ett eller flera inbetalningskort behöver du betala de avgifterna först. Sedan kommer autogirot att börja dra din avgift,  eller e-fakturorna komma till dig.

Betala digitalt

Det finns flera sätt att betala din faktura till oss digitalt:

  • Skaffa autogiro i din internetbank
  • Anmäl e-faktura i din internetbank
  • Skaffa en digital brevlåda i Kivra om du har pappersfaktura.

Att betala fakturan digitalt är både säkert och miljövänligt!

Läs mer om att betala digitalt

Skaffa också autogiro till Lärarförbundet

Det går naturligtvis också att betala medlemsavgiften till Lärarförbundet med autogiro. Genom att betala både förbunds- och a-kasseavgiften med autogiro minskar risken att du missar någon betalning och du vet att medlemskapen löper på automatiskt.

Skaffa autogiro till Lärarförbundet på tre minuter.

Ändra autogirouppgifter

Kontakta din bank om du vill ändra kontot som du vill dra medlemsavgiften från. Banken sköter ändringen. Ska du byta bank är det den nya banken som ändrar uppgifterna.