Stängt för underhåll av våra digitala tjänster tisdag kväll

Inloggningen för att hantera din ersättning och ditt medlemskap stänger för driftunderhåll tisdagen den 25 februari klockan 18.00. Detta gäller även medlemsansökan. Vi räknar med att du kommer kunna logga in igen senare under tisdagskvällen.

Söka ersättning från a-kassan

När du vill söka ersättning från a-kassan skriver du först in dig på Arbetsförmedlingen. När du har skrivit in dig där kan du som är medlem börja ansöka om ersättning genom oss. Följ punkterna nedan så kan vi börja jobba för dig så snabbt som möjligt.

1. Skriv in dig på Arbetsförmedlingen för att kunna söka ersättning

Du måste vara anmäld på Arbetsförmedlingen för att kunna söka ersättning. Snabbast skriver du in dig på arbetsförmedlingen.se.

2. Logga in för att söka ersättning från a-kassan

Uppdatera också dina kontaktuppgifter och ställ in hur du vill bli meddelad. Du gör det under Min profil.

3. Gå igenom uppgiftslistan

När du skickar in din ansökan skapas det en att göra-lista. Gå igenom uppgifterna i listan och se till att allt är slutfört. Har du frågor eller tycker att något är oklart skickar du ett meddelande till oss direkt på Mina sidor. Det går också bra att ringa direkt till din handläggare.

Vi lägger upp nya uppgifter i listan vid behov

Ibland behöver vi veta mer utifrån det du har skrivit i din ansökan. Du kan förbereda dig genom att läsa mer under Särskilda villkor.

Om det finns perioder som inte täcks av något intyg kommer vi att be dig att med egna ord berätta vad du gjort. Exempel på en sådan period kan vara att du slutat studera men inte börjat arbeta direkt efter.

En checklista, med tre förbockade punkter.

4. Tidrapportera efter en vecka

För att vi ska kunna fatta ett beslut om ersättning till dig behöver vi en tidrapport. Börja därför tidrapportera så fort den första veckan har passerat.

Välj hur ofta du vill tidrapportera

Efter att du skickat in din första tidrapport väljer du själv hur ofta du vill rapportera din tid. Du kan göra det för en vecka åt gången, men också vänta och rapportera till exempel fyra veckor samtidigt. Men det är viktigt att du skickar in dina tidrapporter inom nio månader, längre tillbaka i tiden får vi inte betala ut ersättning till dig.

Tid till beslut om ersättning ›

Tre veckor markerade i kalender

Vi strävar alltid efter att du ska få bästa möjliga ersättning så snabbt som möjligt. Vårt mål är att du ska få besked om din ersättning inom 3 veckor efter vi har fått din ansökan.

Förbered din arbetsgivare om arbetsgivarintyg

Förbered gärna din arbetsgivare på att du kommer att behöva arbetsgivarintyg. Då skapar du en förutsättning för att snabbare kunna få ersättning från oss.

Läs mer om digitala arbetsgivarintyg

Åka utomlands och söka jobb ›

Ta kontakt med oss innan du åker utomlands. Även om du kan söka jobb när du inte är i Sverige har du oftast inte rätt till ersättning från oss då.