Utbetalning och kontonummer

Swedbank hanterar våra utbetalningar. Har du ett konto hos dem kommer din utbetalning dit första gången du får ersättning.

Byta konto för utbetalning

Du får dina pengar utbetalda genom Swedbank. Om du har du konto i en annan bank kan du anmäla ditt konto till Swedbanks Kontoregister, så snart du anmält dig som arbetslös.

I annat fall får du en utbetalningsavi. Den löser du in på ett av Swedbanks kontor och du får samtidigt anmäla vilket konto du vill ha dina pengar insatta på i fortsättningen.

Individuppgifter till Skatteverket

Från och med januari 2019 ersätts de årliga kontrolluppgifterna med arbetsgivardeklaration på individnivå, det som i dagligt tal kallas för månadsuppgifter.

Förändringen innebär att arbetsgivare och andra utbetalare ska redovisa vilka utbetalningar och skatteavdrag som gjorts per person varje månad. De nya reglerna innebär att du inte kommer att få en kontrolluppgift från och med inkomståret 2019.

Så ser du uppgifterna

På Mina sidor kan du från och med slutet av februari 2019 se vilken ersättning och skatt vi har rapporterat in till Skatteverket. Det gör du genom att klicka på Utbetalningar och sedan Individuppgifter.

Du kan också logga in på Skatteverkets e-tjänst Mina sidor för att se vilka uppgifter vi redovisar till dem.

Månadsuppgifter

När kommer mina pengar?

Utbetalningar sker varje vecka, normalt på torsdagar.

Läs hela vårt svar.

Ändrade utbetalningsdagar 2019

Ersättningen betalas i vanliga fall ut på torsdagar men på grund av helgdagar måste den ibland justeras.

  • Vecka 18: fredagen den 3 maj
  • Vecka 22: fredagen den 31 maj
  • Vecka 23: fredagen den 7 juni
  • Vecka 52: fredagen den 27 december

Om du fått för mycket ersättning ›

Om vi betalar ut ersättning och vi sedan upptäcker att du inte har haft rätt till den måste du nästan alltid betala tillbaka den felaktiga ersättningen till oss. Vi utreder noga om du faktiskt måste betala tillbaka ersättningen eller inte.