Utbetalning av ersättning på fredag

Logga in och signera din tidrapport senast 23.59 idag tisdag så får du dina pengar på fredag. På grund av problemen med BankID och försenade tidrapporter betalar vi ut ersättningen på fredag istället för torsdag denna vecka.

Utbetalning av ersättning på fredag

På grund av problemen med BankID och försenade tidrapporter betalar vi ut ersättningen på fredag istället för torsdag denna vecka.

Utbetalning och kontonummer

Swedbank hanterar våra utbetalningar. Har du ett konto hos dem kommer din utbetalning dit första gången du får ersättning.

Byta konto för utbetalning

Du får dina pengar utbetalda genom Swedbank. Om du har du konto i en annan bank kan du anmäla ditt konto till Swedbanks Kontoregister, så snart du anmält dig som arbetslös.

I annat fall får du en utbetalningsavi. Den löser du in på ett av Swedbanks kontor och du får samtidigt anmäla vilket konto du vill ha dina pengar insatta på i fortsättningen.

Individuppgifter till Skatteverket

Från och med januari 2019 ersätts de årliga kontrolluppgifterna med arbetsgivardeklaration på individnivå, det som i dagligt tal kallas för månadsuppgifter.

Förändringen innebär att arbetsgivare och andra utbetalare ska redovisa vilka utbetalningar och skatteavdrag som gjorts per person varje månad. De nya reglerna innebär att du inte kommer att få en kontrolluppgift från och med inkomståret 2019.

Så ser du uppgifterna

På Mina sidor kan du från och med slutet av februari 2019 se vilken ersättning och skatt vi har rapporterat in till Skatteverket. Det gör du genom att klicka på Utbetalningar och sedan Individuppgifter.

Du kan också logga in på Skatteverkets e-tjänst Mina sidor för att se vilka uppgifter vi redovisar till dem.

Månadsuppgifter

När kommer mina pengar?

Utbetalningar sker varje vecka, normalt på torsdagar.

Läs hela vårt svar.

Ändrade utbetalningsdagar 2020

Ersättningen betalas i vanliga fall ut på torsdagar men på grund av helgdagar måste den ibland justeras.

 • Vecka 1: fredagen den 3 januari. (Rapportera 29 december.)
 • Vecka 2: tisdagen 7 januari och fredagen 10 januari.
  (Rapportera 1 och 7 januari.)
 • Vecka 16: fredagen 17 april.(Rapportera 14 april.)
 • Vecka 21: fredagen 22 maj.
  (Rapportera 18 maj.)
 • Vecka 52: onsdagen 23 december.
  (Rapportera 20 december.)
 • Vecka 53: måndagen 28 december.
  (Rapportera 21 december.)
 • Vecka 53: onsdagen 30 december.
  (Rapportera 27 december.)

 

Om du fått för mycket ersättning ›

Om vi betalar ut ersättning och vi sedan upptäcker att du inte har haft rätt till den måste du nästan alltid betala tillbaka den felaktiga ersättningen till oss. Vi utreder noga om du faktiskt måste betala tillbaka ersättningen eller inte.