Vinsterna med ett medlemskap

Vinsterna med ett medlemskap är flera, det är helt enkelt smart att vara med i Lärarnas a-kassa. Om du kan och vill jobba, men ändå står utan jobb en period, är du ekonomiskt trygg med ett medlemskap hos oss. Vi finns särskilt för dig som lärare och skolledare, och du får hjälp av oss utifrån din unika situation.

1. Trygg med försäkrad inkomst

Genom att vara med i a-kassan har du försäkrat din inkomst och ökat din ekonomiska trygghet. Som medlem kan du få ersättning upp 80 procent av en lön på 33 000 kronor i månaden. Det ger 1 200 kr per dag, jämfört med maximalt 510 kr per dag om du inte är medlem.

Bli medlem >

Ansök direkt med e-legitimation

2. Sveriges Lärares inkomstförsäkring

Är du medlem hos oss och i Sveriges Lärare eller i Sveriges Skolledare och tjänar mer än 33 000 kronor i månaden, blir din inkomst ytterligare försäkrad upp till 80 procent av din totala lön. Men du behöver vara med i a-kassan för att ha rätt till inkomstförsäkring.

Sveriges Lärares inkomstförsäkring

3. Lönar sig snabbt

Om du är medlem hela ditt yrkesliv och får ut maximal ersättning per dag räcker det att du sammanlagt får a-kassa tre månader under ditt yrkesliv för att medlemskapet ska löna sig ekonomiskt. Vi är inte ett vinstdrivande företag, utan en politiskt obunden medlemsorganisation. Därför är avgiften låg, endast 130 kronor i månaden.

Om ersättningens storlek

4. Specialiserad hjälp

Vi är Sveriges a-kassa för lärare och andra inom utbildningsverksamhet. Vi är specialiserade på skolans villkor och bidrar till att förbättra a-kassan i stort med utgångspunkt från lärarkåren. Genom Sveriges a-kassor arbetar vi också för att förenkla villkoren.

En ikon som föreställer en ljusblå flytväst.

5. Kunskap och förståelse

Vi gör allt för att våra medlemmar ska få ersättning så fort som möjligt i den unika situation de befinner sig i. Du får en personlig handläggare, som återkopplar och hjälper dig rätt i regelverket. Vi strävar alltid efter en snabb och smidig process för dig och vi får återkommande höga betyg i medlemsundersökningar.

6. Pengar från välfärden

Din arbetsgivare betalar arbetsgivaravgift på din lön som bland annat går till dem som är utan jobb. Som medlem hos oss kan du få del av de pengarna om du skulle stå utan anställning en period.

Vem kan bli medlem?


Är du verksam inom utbildningsområdet och har en sysselsättning som på något vis är kopplad till undervisning är du välkommen att bli medlem hos oss. Våra medlemmar är lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare eller studerar till att bli det.

Inkomstförsäkring genom facket ›

Ikon av sedlar och mynt i rosa och blått som symbol för inkomstförsäkring.Du som också är medlem i facket, till exempel Sveriges Lärare, kan få ytterligare ersättning från dem.

Grunden för ersättning genom fackets inkomstförsäkring är att du först sökt och blivit beviljat ersättning från oss.

 

Bli medlem i Sveriges Lärare ›

Genom att vara medlem i båda Lärarnas a-kassa och Sveriges lärare blir du extra trygg genom hela ditt arbetsliv.

Ett medlemskap i Sveriges Lärare ger dig:

  • Inkomstförsäkring, som toppar upp ersättningen från oss.
  • Verktyg som ger dig stöd i arbetet.
  • Kurser och kompetensutveckling.
  • Ytterligare försäkringar, kollektivavtal och juridiskt stöd.