Vinsterna med ett medlemskap

Vinsterna med ett medlemskap är flera, det är helt enkelt smart att vara med i Lärarnas a-kassa. Om du kan och vill jobba, men ändå står utan jobb en period, är du ekonomiskt trygg med ett medlemskap hos oss. Vi finns särskilt för dig som lärare och du får hjälp av oss utifrån din unika situation.

1. Trygg med försäkrad inkomst

Genom att vara med i a-kassan har du försäkrat din inkomst och ökat din ekonomiska trygghet. Som medlem kan du få ersättning upp 80 procent av en lön på 33 000 kronor i månaden. Det ger 1200 kr per dag, jämfört med maximalt 510 kr per dag om du inte är medlem.

Ersättningsnivån är tillfälligt förstärkt till och med december 2022.

Läs mer på sidan Förstärkt a-kassa.

Bli medlem >

Ansök direkt med BankID

2. Lärarförbundets inkomstförsäkring

Är du medlem hos oss och i Lärarförbundet och tjänar mer än 33 000 kronor i månaden, blir din inkomst ytterligare försäkrad upp till 80 procent av din totala lön. Men inkomstförsäkringen kräver medlemskap i a-kassan.

Läs mer om Lärarförbundets inkomstförsäkring.

3. Lönar sig snabbt

Om du är medlem hela ditt yrkesliv och får ut maximal ersättning per dag räcker det att du sammanlagt får a-kassa tre månader under ditt yrkesliv för att medlemskapet ska löna sig ekonomiskt. Vi är inte ett vinstdrivande företag, utan en politiskt obunden medlemsorganisation. Därför är avgiften låg, endast 130 kronor i månaden.

Läs mer om vad som styr ersättningens storlek.

4. Specialiserad hjälp

Vi är Sveriges a-kassa för lärare och andra inom utbildningsverksamhet. Vi är specialiserade på lärares villkor och bidrar till att förbättra a-kassan i stort med utgångspunkt från lärarkåren. Genom Sveriges a-kassor arbetar vi också för att förenkla villkoren.

En ikon som föreställer en ljusblå flytväst.

5. Kunskap och förståelse

Vi gör allt för att våra medlemmar ska få ersättning så fort som möjligt i den unika situation de befinner sig i. Du får en personlig handläggare, som återkopplar och hjälper dig rätt i regelverket. Vi strävar alltid efter en snabb och smidig process för dig och vi får återkommande höga betyg i medlemsundersökningar.

6. Pengar från välfärden

Din arbetsgivare betalar arbetsgivaravgift på din lön som bland annat går till de som är utan jobb. Som medlem hos oss kan du få del av de pengarna om du skulle stå utan anställning en period.

Bli medlem i Lärarnas a-kassa ›

Bli medlem i Sveriges a-kassa för lärare. För 130 kr i månaden försäkrar du din inkomst. Vi är lätta att nå och ger personlig service. Ansök direkt med Mobilt BankID.

Våra medlemmar 

Våra medlemmar är lärare och eller studerar för att bli det. Alla som är verksamma inom utbildningsområdet och har en sysselsättning som på något vis är kopplad till undervisning är en del av vår medlemsgrupp.

Inkomstförsäkring genom facket ›

Ikon av sedlar och mynt i rosa och blått som symbol för inkomstförsäkring.Du som också är medlem i facket, till exempel Lärarförbundet, kan få ytterligare ersättning från dem.

Grunden för ersättning genom fackets inkomstförsäkring är att du först sökt och blivit beviljat ersättning från oss.

Läs mer om inkomstförsäkring genom facket

 

Bli medlem i Lärarförbundet ›

Bli starkare i ditt yrkesliv genom medlemskap även i facket.

Detta får du genom medlemskap i Lärarförbundet:

  • Inkomstförsäkring, som toppar upp ersättningen från oss.
  • Verktyg som ger dig stöd i arbetet.
  • Kurser och kompetensutveckling.
  • Ytterligare försäkringar, kollektivavtal och juridiskt stöd.