Våra medlemmar

Våra medlemmar är lärare och eller studerar för att bli det. Alla som är verksamma inom utbildningsområdet och har en sysselsättning som på något vis är kopplad till undervisning är en del av vår medlemsgrupp. Skolledare och studie- och yrkesvägledare tillhör också vår medlemsgrupp.

tre personer i profil, tittar glada på någon till höger om bilden.

Du som arbetar kan bli medlem

Arbetar du som lärare, skolledare eller studie- och yrkesvägledare kan du bli medlem hos oss. Även kyrkomusiker är med i Lärarnas a-kassa. Alla som arbetar med planerad undervisning tillhör vår medlemsgrupp. Om du inte arbetar just nu kan du bli medlem om ditt senaste arbete var som någon form av lärare eller pedagog.

Du som jobbar med något annat hittar alla Sveriges a-kassor på www.hejakassa.se. Där du kan välja den a-kassa som passar dig.

Du som studerar kan bli medlem

Du som studerar till lärare kan bli medlem hos oss. Det enda kravet är att du någon gång har arbetat, med vad som helst. Ett extrajobb räcker. Det finns många fördelar med att gå med redan under studietiden.

Mer om studentmedlem

Du som egenföretagare kan bli medlem

Är du egenföretagare med koppling till lärande och pedagogik kan du bli medlem hos oss.

Läs mer om villkoren för a-kassa och företagande

Vinsterna med ett medlemskap

En ikon som föreställer en ljusblå flytväst.
Det är smart att vara med i Lärarnas a-kassa. Om du kan och vill jobba, men ändå står utan jobb en period, är du ekonomiskt trygg med oss.

Bli medlem i Lärarnas a-kassa ›

Bli medlem i Sveriges a-kassa för lärare. För 130 kr i månaden försäkrar du din inkomst. Vi är lätta att nå och ger personlig service. Ansök direkt med Mobilt BankID.

Gör så här under studietiden

  • Bli medlem (om du inte redan gjort det) så snart du har något jobb, även om det bara är några timmar.
  • Stanna kvar som medlem om du ska studera.
  • Jobba flitigt under loven, så kan det hjälpa dig till en bättre ersättningsnivå.

Läs mer på sidan Studentmedlem