Byta till Lärarnas a-kassa

När du vill byta till Lärarnas a-kassa skickar du in en medlemsansökan till oss. I ansökan väljer du att vi ska sköta avslutet med din förra a-kassa. Då hjälper vi dig så att du får med dig medlemstiden utan att det blir något glapp mellan medlemskapen.

Bli medlem >

Ansök direkt med e-legitimation

Läs om hur vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Saknar du e-legitimation? Ring oss eller kontakta oss via mejl, så hjälper vi dig med ansökan.

Vi hjälper dig att byta

När du fyller i din ansökan kan du välja att vi sköter bytet åt dig. Då behöver du varken kontakta din gamla a-kassa eller oroa dig för glapp i medlemskapet.

Medlemstiden flyttas med

Du får tillgodoräkna dig medlemstiden från den tidigare kassan. Däremot är det inte tillåtet att vara med i två a-kassor samtidigt.

Du kan sköta bytet själv

Om du inte vill ha hjälp av oss kan du sköta bytet själv.

Gör så här:

  1. Ansök om medlemskap hos oss.
  2. Begär utträde från din nuvarande a-kassa.
  3. Undvik glapp i medlemskapet genom att ansöka om medlemskap samma månad som du begär utträde.

När utträdet trätt i kraft hämtar vi uppgifter om ditt tidigare medlemskap på elektronisk väg. Du behöver därför inte skicka in något intyg från din förra a-kassa.

Fortsätt betala din faktura

Det är viktigt att du fortsätter att betala medlemsavgiften hos din gamla a-kassa fram till att bytet har trätt i kraft. På så sätt kan du vara säker på att du inte får något glapp i medlemskapet. När bytet är genomfört slutar din gamla a-kassa att skicka dig fakturor för din medlemsavgift och du får du en faktura från oss istället.