Jag har inte råd

Är du säker på det? Kanske är det så att du inte har råd att lämna oss. Det kan finnas andra saker för 110 kronor som är klokare att välja bort, om du kan.

A-kassa är trygghet när det oväntade händer

  1. Även om risken att du står utan jobb kanske är liten så är skadan stor om du inte är med när det händer. Vi vet att oförutsedda saker händer på arbetsplatser och kring anställningar. Som medlem hos oss kan du känna dig lugn kring din ekonomi i sådana situationer. Vi hjälper dig till bästa möjliga lösning utifrån just dina behov.
  2. Du har redan pengarna sparade i den statliga försäkring som a-kassa är. Som medlem skaffar du dig tillgång till dem. Stanna kvar som medlem istället för att luta dig mot egna besparingar.
  3. Som regelverket ser ut idag hakar vi dessutom i sjukförsäkringen efter 180 dagar med sjukpenning. Det gör att du kan ha nytta av oss trots att du har din anställning kvar.
  4. Även om inte just du riskerar att förlora ditt jobb idag så kanske du tycker att det är bra att vi jobbar för att vår medlemsgrupp ska ha en så bra försäkring som möjligt. Är du kvar som medlem hos oss så bidrar du till det.

Snabbt lönsamt

Om du är medlem hos oss hela ditt yrkesliv räcker det att du får maximal ersättning från oss tre månader totalt för att hela medlemskapet ska löna sig ekonomiskt.

I ett kortare perspektiv kan man säga att ett års avgifter lönar sig på tre dagars maximal ersättning. Det är faktiskt fantastiskt!

Kanske kommer du på något annat för 110 kronor i månaden, som du kan avstå istället?

Vinsterna med ett medlemskap ›

En ikon som föreställer en ljusblå flytväst.
Det är smart att vara med i Lärarnas a-kassa. Om du kan och vill jobba, men ändå står utan jobb en period, är du ekonomiskt trygg med oss.

Ångrar avslutat medlemskap ›

Om du meddelat oss att du vill gå ur Lärarnas a-kassa men ångrar dig, ska du ringa oss direkt.

Har du redan hunnit få ett formellt utträdesbeslut måste du söka medlemskap på nytt.