Jag blir inte arbetslös

Det är sant att lärare har en riktigt bra arbetsmarknad, vilket är toppen!

Att vara medlem innebär trygghet när det oväntade händer

  1. Även om risken att du står utan jobb är liten så är skadan stor om du inte är med när det händer. Vi vet att oförutsedda saker händer på arbetsplatser och kring anställningar. Som medlem hos oss kan du känna dig lugn kring din ekonomi i sådana situationer. Vi hjälper dig till bästa möjliga lösning utifrån just dina behov och håller dig flytande.
  2. Du har redan pengarna sparade i den statliga försäkring som a-kassa är. Som medlem skaffar du dig tillgång till dem. Stanna kvar som medlem istället för att luta dig mot egna besparingar.
  3. Som regelverket ser ut idag hakar vi dessutom i sjukförsäkringen efter 180 dagar med sjukpenning. Det gör att du kan ha nytta av oss trots att du har din anställning kvar.
  4. Även om inte just du riskerar att förlora ditt jobb idag så kanske du tycker att det är bra att vi jobbar för att vår medlemsgrupp ska ha en så bra försäkring som möjligt. Är du kvar som medlem hos oss bidrar du till det.

Vinsterna med ett medlemskap ›

En ikon som föreställer en ljusblå flytväst.
Det är smart att vara med i Lärarnas a-kassa. Om du kan och vill jobba, men ändå står utan jobb en period, är du ekonomiskt trygg med oss.

Ångrar avslutat medlemskap ›

Om du meddelat oss att du vill gå ur Lärarnas a-kassa men ångrar dig, ska du ringa oss direkt.

Har du redan hunnit få ett formellt utträdesbeslut måste du söka medlemskap på nytt.